Obrim procés participatiu per definir les mesures del pacte d’una Economia per la Vida

  • 2 Comments
Procés participatiu AESCAT - pacte economia per la vida

Cooperatives, ajuntaments, partits polítics, associacions, ciutadania… El pacte d’una Economia per la Vida ha recollit, des del seu llançament més de 600 adhesions de persones individuals i organitzacions. Ara, el recorregut del pacte obre una nova etapa i des de l’Associació Economia Social Catalunya posem en marxa un procés participatiu per definir i construir col·lectivament quines mesures i propostes concretes s’hi han d’incloure. Aquest no és un procés participatiu més, perquè estarem dibuixant plegades el model econòmic del futur; que volem aixecar des de la base d’una Economia Plural Transformadora. És per això que necessitem que totes les organitzacions i iniciatives que formeu part de l’àmbit de l’ESS (cooperativisme, mutualitats, tercer sector i economia solidària) us hi sumeu i aporteu les vostres idees.

El procés, que es desenvoluparà a través de la plataforma Decidim, consta de 3 fases:

Fase 1. Recollida d’idees. Fins al 31 de març Publicació d’una enquesta oberta i anònima on convidem a participar especialment les organitzacions que ja han signat el pacte. S’hi recolliran propostes sobre 3 eixos: nou model productiu, nou model reproductiu i nou model ecològic.

Fase 2. Concreció i esmenes. De l’1 al 30 d’abril. Es concretaran les propostes recollides i les persones individuals que hagin signat el pacte d’una Economia per la Vida podran aportar-hi les esmenes i comentaris que considerin.

Fase 3. Publicació i validació. De l’1 de maig al 30 de juny. En aquesta fase, es farà una selecció de les propostes i esmenes per a la seva publicació. Aquí hi podran participar organitzacions i persones signants del pacte però també s’obrirà el procés a la ciutadania en general. Volem sumar moltes veus!

Per últim, es publicaran les mesures concretes consensuades per totes les participants.

Esperem amb ganes les vostres idees, estratègies i propostes!

 

2 thoughts on “Obrim procés participatiu per definir les mesures del pacte d’una Economia per la Vida”

    1. Hola Óscar! Gràcies pel teu interès.

      L’Associació Economia Social Catalunya (AESCAT) va publicar al mes de juny la seva proposta per impulsar un nou model econòmic sota el títol “Pacte per una Economia per la vida: democràcia econòmica, salut col·lectiva i transició ecosocial”. El paquet de propostes és fruit d’un procés participatiu col·lectiu amb organitzacions de base de l’economia social i solidària.

      Pots trobar la notícia aquí: https://economiasocialcatalunya.cat/2022/06/15/pacte-per-una-economia-per-la-vida-democracia-economica-salut-collectiva-i-transicio-ecosocial/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *