Pacte per una Economia per la vida: democràcia econòmica, salut col·lectiva i transició ecosocial

Pacte per una Economia per la Vida Democràcia econòmica Salut col·lectiva Transició ecosocial

L’Associació Economia Social Catalunya (AESCAT) ha publicat la seva proposta per impulsar un nou model econòmic sota el títol “Pacte per una Economia per la vida: democràcia econòmica, salut col·lectiva i transició ecosocial”. El paquet de propostes és fruit d’un procés participatiu col·lectiu amb organitzacions de base de l’economia social i solidària.

Les conseqüències socioeconòmiques i sanitàries de la COVID-19 mostren la fragilitat d’un model global que prioritza l’acumulació privada de riquesa per sobre de la vida humana i del planeta. Cal un nou model econòmic basat en una Economia Plural Transformadora. Dirigit a satisfer equitativament les necessitats econòmiques, socials i culturals del conjunt del país; a proporcionar salut, renda, cures, habitatge, alimentació, educació, proveïments energètics i protecció social de forma universal; a garantir el conjunt de béns i serveis necessaris per la reproducció social i la dignitat de la vida.

Des de l’Associació Economia Social Catalunya (AESCAT) apel·lem a impulsar una eina de reconstrucció econòmica i social que reculli la pluralitat d’agents econòmics i socials de Catalunya, els reuneixi sota un Pacte català per una Economia per la Vida i els habiliti per avançar cap a un nou Model Econòmic plural, sobirà, democràtic i relocalitzat.

El document presenta més de 120 propostes agrupades en tres categories: Nou Model Productiu, Nou Model Reproductiu i Nou Model Ecològic. S’hi aborden qüestions com l’impuls de la compra pública responsable i de proximitat, el foment de cadenes productives locals, el repartiment equitatiu del treball o la fiscalitat ecològica.

El “Pacte d’una Economia per la Vida” és el resultat d’un procés participatiu iniciat l’any 2021 on s’han recollit idees d’organitzacions de l’economia social i solidària i moviments socials i veïnals de Catalunya.

Podeu consultar el document de propostes.
Podeu consultar les propostes a la plataforma de participació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *