Publiquem els resultats de l’enquesta online sobre la futura Llei d’Economia Social i Solidària

Resultats enquesta online ESS

El procés de construcció de les bases de la futura Llei d’Economia Social i Solidària de Catalunya no s’atura. Més enllà de les trobades presencials que s’han desenvolupat durant la primera fase (i que us resumíem fa unes setmanes en aquest article), us recordem que l’AESCAT va posar en marxa una enquesta online per recollir el màxim de mirades, inquietuds i opinions sobre què ha d’incloure i què no aquesta llei.

L’enquesta ha estat oberta al voltant de 3 mesos i ara volem compartir-vos els seus resultats, com una mostra de transparència de com s’està desenvolupant tot aquest procés.

L’enquesta online ha recollit un total de 212 respostes, que equivaldrien a 285 tenint en compte que algunes de les organitzacions que l’han completat pertanyen a dues o més famílies de l’AESCAT. Així doncs, aquestes 285 respostes es divideixen per famílies de la següent manera:

  • Taula d’Entitats del Tercer Sector de Catalunya: 83 respostes
  • Confederació de Cooperatives de Catalunya: 82 respostes
  • Confederació de Cooperatives de Catalunya: 82 respostes
  • Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya: 67 respostes
  • La Confederació Empresarial del Tercer Sector: 33 respostes
  • Federació de Mutualitats de Catalunya: 20 respostes

La pregunta amb més respostes favorables ha estat la de “Catalunya necessita una Llei d’Economia Social i Solidària?”, amb un 96% de respostes que s’han mostrar a favor o molt a favor. També s’ha produït força consens en la majoria de preguntes relacionades amb els motius i necessitat de formular aquesta llei. La majoria de respostes indiquen que la nova llei contribuirà a donar més visibilitat a l’economia social i solidària o que ajudarà l’administració a avançar cap a una contractació pública responsable.

Pel que fa a l’apartat sobre quin ha de ser l’abast de la llei hi ha força consens en que la llei ha de definir i delimitar què és l’ESS, amb un 94% de respostes positives. Altres qüestions generen més divisió d’opinions, com ara si la definició d’ESS ha d’anar més enllà de les fórmules jurídiques (7% de vots en contra); si la llei ha de ser generalista sense entrar a regular les diferents famílies (20% dels vots en contra) o si el registre d’organitzacions d’ESS ha de ser automàtic a partir dels registres ja existents (18% de vots en contra).

Sobre si la llei ha d’incorporar polítiques de foment de l’ESS la majoria de respostes es mostren favorables, sobretot pel que fa a les preguntes de si ha de promoure la creació de d’entitats (97% de vots a favor) o si ha de visibilitar l’àmbit (97% de vots a favor).

Podeu consultar el document complert en aquest enllaç. Us recordem que durant el mes de juny hi haurà la segona sessió de treball amb cada organització impulsora de l’AESCAT, us animem a participar-hi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *