El Parlament insta el Govern a impulsar econòmicament l’economia social i solidària segons el Pacte per una Economia per la Vida

El Ple del Parlament ha aprovat el passat dijous una moció que insta el Govern a crear línies de subvencions específiques per impulsar l’economia social i solidària, perquè les empreses mercantils que vulguin puguin convertir-se en cooperatives així com a reforçar i ampliar les línies de suport i ajuts existents. La votació ha tingut com a resultat els vots favorables de quatre dels grups parlamentaris, un en contra i una abstenció.

La cambra demana a l’executiu una comissió de treball amb els actors que representen tot l’àmbit de l’economia social i solidària de Catalunya que ajudi a transitar cap a una economia plural i transformadora, partint de la proposta d’un Pacte per una Economia per la Vida. Ha recordat que l’economia social i solidària representa més del 10% de la població activa i el 8% del producte interior brut de Catalunya, segons dades del Departament de Treball.

Actualment, el sector agrupa al voltant de 19.000 entitats formades per prop de 5 milions de persones de les quals més de 4.400 són cooperatives i 4.600, societats laborals que generen més de 40.000 llocs de treball al territori català. En aquest sentit, la moció també ha demanat la necessitat d’enfortir el sector a través de la col·laboració público-comunitària amb programes específics, promoure convenis per a la gestió col·laborativa d’espais i equipaments públics i la formació en economia social i solidària dins les universitats i centres de formació reglada per impulsar la recerca i docència d’aquest àmbit.

A fi d’avançar en aquesta direcció, el Parlament de Catalunya insta al Govern a avançar cap a un model econòmic plural, sobirà, democràtic, sostenible i relocalitzat que reconegui el paper de l’economia social i solidària i acompanyi territorialment les iniciatives econòmiques transformadores impulsades per altres administracions amb la col·laboració de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària. També, la necessitat d’integrar el sector en l’àmbit de l’economia blava. Al web del Parlament de Catalunya podeu trobar recollides totes les demandes de la moció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *