Reunió amb els grups parlamentaris per presentar el document de bases de la llei d’ESS

Divendres 11 de desembre, l’Associació Economia Social Catalunya va presentar davant de diferents grups del Parlament de Catalunya el document de bases de la futura Llei d’Economia Social i Solidària de Catalunya. A la reunió hi van participar les i els parlamentaris Marta Vilalta (ERC), Maria Sirvent (CUP) i Marta Ribas (Catalunya en Comú), així com el conseller de Treball, Famílies i Benestar Social, Chakir El Homrani; el director general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral, Enric Vinaixa, i el director general d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives, Josep Vidal.

El conseller El Homrani va presentar el document i va destacar que l’ESS «està formada per milers d’iniciatives socioeconòmiques que porten una mirada sobre l’economia que prioritza les persones i l’entorn comunitari». A més, va compartir amb la resta de parlamentaris i parlamentàries la importància d’aquestes bases que són fruit del treball «conjunt del govern i de les entitats de l’economia social perquè tenim molt clar que cal un marc jurídic estable que doni suport a aquest model. Toca impulsar i estendre aquest model d’economia per a que assoleixi el reconeixement i representativitat que té».

Per la seva banda, el president de l’AESCAT, Guillem Llorens, va recordar que la base social de l’economia social i solidària aglutina més de dos milions i mig de persones i que, per tant, ja és una «realitat que hem de consolidar a nivell qualitatiu i quantitatiu». Llorens va demanar suport a tots els grups parlamentaris en el procés de co-construcció de la futura llei perquè aquesta ha de ser fruit «del consens» però sense que el resultat final acabi sent «descafeïnat».

En la seva intervenció, Marta Vilalta, representant d’ERC, va agrair la feina feta durant aquests mesos i va mostrar el seu compromís en «participar activament per convertir aquestes bases en l’articulat de la llei».

La representant de Catalunya en Comú – Podem, Marta Ribas, va valorar de forma molt positiva el consens al que s’ha arribat i va assegurar que la llei «s’ha d’aprovar el més aviat possible perquè és molt necessària».

Per últim, Maria Sirvent, de la CUP, va posar en valor el treball conjunt i va remarcar que «aquesta llei arriba en un moment important en que cal repensar el model econòmic productiu català. Les pràctiques de l’ESS han d’inspirar la resposta col·lectiva davant la crisi». Alhora va suggerir que aquesta ha de ser una llei «no només de reconeixement, sinó que aporti recursos per ampliar aquesta proposta a nivell quantitatiu i qualitatiu».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *