Jornada de Presentació del Pacte d’una Economia per la Vida

  • 4 Comments
economia per la vida

L’Associació Economia Social Catalunya organitza la jornada «Construïm l’economia del demà. Presentació del Pacte d’una Economia per la Vida», que tindrà lloc el proper 29 d’octubre a les 18h en format virtual. L’acte vol ser un espai de reflexió i debat al voltant del manifest «Proposta de l’Economia Social i Solidària catalana d’un Pacte per una Economia per la Vida», que l’AESCAT va fer públic a finals del mes de juny i que ja ha recollit més de 450 adhesions d’organitzacions i persones.

La jornada s’adreça a les persones i col·lectius que ja han donat suport al manifest amb la seva signatura durant les darreres setmanes, però també vol ser un espai per donar a conèixer la iniciativa i sumar noves veus i actors al pacte. De fet, la convocatòria del dia 29 s’entén des de l’AESCAT com el punt d’inici d’un procés participatiu i obert que ha de donar com a resultat el redactat final del pacte.

Aquest és el programa previst:

  • Presentació i benvinguda a càrrec de Guillem Llorens, president de l’AESCAT

  • Diàleg entre Ivan Miró, sociòleg, cooperativista i investigador en economia solidària, i Sandra Ezquerra, sociòloga feminista i directora de la Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures de la Universitat de Vic

  • Espai de participació i reflexió
  • Conclusions i properes passes

Les persones i organitzacions interessades ja poden formalitzar la seva inscripció a través del següent formulari. També podeu seguir el directe a través d’aquest enllaç.

Pacte d’una Economia Per la Vida

El manifest, publicat el 26 de juny de 2020, defensa la necessitat d’impulsar i consensuar un Nou Model Econòmic per Catalunya basat en una economia plural i transformadora per fer front al context d’emergència sanitària, social, econòmica actual. El document denuncia que «les acumulacions d’emergències dels darrers anys afegides a les que estem patint actualment -sanitària, climàtica, social, econòmica- fan insostenible la continuïtat de les polítiques socioeconòmiques poc orientades a l’interès general».

En aquest sentit, fa una crida a tots els agents socioeconòmics catalans per impulsar aquesta eina: al conjunt de l’economia social i solidària, al sindicalisme, al municipalisme, als moviments socials i veïnals, a les organitzacions d’autònoms, a les petites i mitjanes empreses, a les forces polítiques, al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat.

4 thoughts on “Jornada de Presentació del Pacte d’una Economia per la Vida”

  1. Ramon Carbó Ferré

    President Andana Central Amics Metro Barcelona convenis Fundacio TMB i FGC .El nostre principal valor.Millorar la qualitat de vida de les persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *