L’Associació Economia Social Catalunya proposa un pacte de país per impulsar una Economia per la Vida

  • 1 Comment
Economia per la vida

L’Associació Economia Social Catalunya, màxima representant del moviment de l’economia social i solidària, ha presentat un manifest que defensa la necessitat d’impulsar i consensuar un Nou Model Econòmic per Catalunya basat en una economia plural i transformadora per fer front al context d’emergència sanitària, social, econòmica actual. El document denuncia que «les acumulacions d’emergències dels darrers anys afegides a les que estem patint actualment -sanitària, climàtica, social, econòmica- fan insostenible la continuïtat de les polítiques socioeconòmiques poc orientades a l’interès general».

El Pacte per Una Economia per la Vida defensa un model «dirigit a satisfer equitativament les necessitats econòmiques, socials i culturals del conjunt del país; a proporcionar salut, renda, cures, habitatge, alimentació, educació, proveïments energètics i protecció social de forma universal; a garantir el conjunt de béns i serveis necessaris per la reproducció social i la dignitat de la vida». En aquest sentit, fa una crida a tots els agents socioeconòmics catalans per impulsar aquesta eina: al conjunt de l’economia social i solidària, al sindicalisme, al municipalisme, als moviments socials i veïnals, a les organitzacions d’autònoms, a les petites i mitjanes empreses, a les forces polítiques, al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat.

Ara l’AESCAT inicia una campanya d’adhesions individuals, d’organitzacions i de col·lectius al manifest a través del seu lloc web que s’estendrà fins al final del mes de juliol. Un cop tancades les adhesions, serà el moment de definir col·lectivament el contingut del Pacte, de manera que totes les organitzacions, moviments i agents socials que s’hi hagin adherit tindran l’oportunitat d’aportar-hi.

1 thought on “L’Associació Economia Social Catalunya proposa un pacte de país per impulsar una Economia per la Vida”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *