L’AESCAT, immersa en l’esborrany de les bases de la futura #LleiESS

Junta Directiva 13 gener 2020

L’AESCAT posa rumb a la redacció final de les bases que presentarà al govern català per elaborar la futura Llei de l’Economia Social i Solidària aquest 2020.

Les cinc entitats membres de l’AESCAT han estat treballant els darrers mesos del 2019 en la redacció d’un document marc que servirà de base per donar impuls d’un marc normatiu que reconegui l’Economia Social i Solidària i la seva voluntat transformadora de l’economia. L’esborrany s’està acabant de perfilar mitjançant un procés col·lectiu engegat fa un any en el que hi participen les cinc entitats integrants de l’AESCAT: la Confederació de Cooperatives de Catalunya; la Confederació del Tercer Sector Social; la Federació de Mutualitats de Catalunya; la Xarxa d’Economia Solidària i la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

Entre els objectius consensuats a les bases, que seran traslladades a la Generalitat de Catalunya durant el primer trimestre, hi figura la voluntat transformadora de la llei; la diversitat i principis compartits del moviment de l’ESS; el procés de reconeixement àgil alhora que exigent; la necessitat de crear un entorn favorable a l’ESS amb mesures de sensibilització, formació, promoció i enfortiment; el reconeixement de l’ESS com un agent socioeconòmic i l’impuls de nous mecanismes de col·laboració publico-social-comunitària.

La primera reunió de la Junta Directiva de l’AESCAT del 2020 s’ha celebrat el 13 de gener a la seu de la Confederació de Cooperatives de Catalunya (Barcelona).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *