L’economia social a la Comunitat Valenciana: regulació i polítiques públiques

Un llibre contribueix a donar un pas a una nova etapa per a l’economia social a la Comunitat Valenciana i recull altres processos de la normativa a diferents punts.

L’AESCAT treballa des del 2018 en el desenvolupament i aplicació d’una Llei de l’Economia Social i Solidària a Catalunya que contribueixi a cohesionar el model, donar-li visibilitat i presència a les institucions i a promoure els seus beneficis en la quotidianitat de les entitats del sector i de la ciutadania.

Amb aquest compromís, l’AESCAT va participar a la Jornada sobre la regulació i el foment de l’economia social a la Comunitat Valenciana, el 12 de setembre de 2019, un esdeveniment organitzat per l’Institut Universitari d’Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Emprendiment de la Universitat de València (IUDESCOOP) i el seu projecte Ecosocial 2020.

La jornada va ser un espai de reflexió on conèixer l’estat de la qüestió a la Comunitat Valenciana, a altres punts de l’Estat Espanyol, a Europa i a Catalunya. Va comptar amb representants de la Confederació Estatal d’Empreses d’Economia Social (CEPES), així com representants de l’economia social, de l’administració i de la universitat en altres comunitats autònomes, on el sector s’ha organitzat i l’administració està desenvolupant les seves competències i implementant mesures de foment de l’economia social.

Xavier Palos, president de la Fundació Roca i Galès, va participar a la jornada de reflexió en representació de l’AESCAT i hi va exposar el procés d’elaboració de la Llei d’Economia Social i Solidària de Catalunya.

Les aportacions de la sessió han estat recollides al llibre digital ‘La economía social en la Comunitat Valenciana: regulación y políticas públicas‘ (dirigit per Gemma Fajardo García i Rafael Chaves Ávila) editat pel CIRIEC-España, Centro Internacional de Investigación e Información sobre la Economía Pública, Social y Cooperativa. Vol ser una eina de debat sobre la conveniència d’enfortir el sector de l’economia social valenciana i com fer-ho, amb diverses respostes aportades per a les organitzacions participants.

Entre les seves pàgines s’hi troba, com a document de referència sobre regulació i polítiques públiques de l’economia social, el Pla d’Impuls de l’economia social i solidària de la ciutat de Barcelona (2016-2019). L’accés a la consulta és restringit.

L’obra es compon de tres parts: a la primera, s’analitza l’experiència de territoris que han realitzat en els últims anys avanços en la matèria, tant en la regulació de l’economia social com en l’activació de polítiques de suport a l’economia social. A la segona part d’aquest llibre es presenta la visió dels principals representants de l’economia social valenciana, a través de les seves estructures sectorials, de tècnics de l’Administració regional i de la Universitat en relació a la pertinència de desenvolupar les citades competències de la Generalitat en relació amb l’economia social. I la tercera part integra una selecció de documents clau que il·lustren les experiències en la matèria en altres comunitats autònomes.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *