Primera assemblea de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària

La Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS) ha celebrat, el 29 de novembre, la primera Assemblea General del nou mandat al Cafè de Mar de Mataró, un espai històric i emblemàtic del cooperativisme de la ciutat.

L’assemblea ha aprovat per unanimitat el pla de treball i el pressupost del 2020 per seguir enfortint l’ESS als municipis; incidint i relacionant-se amb altres actors; compartint coneixements i experiències.

Josep Vidal, director general d’Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat de Catalunya ha destacat que “és molt important que la XMESS formi part de l’espai de treball conjunt per a l’elaboració la futura Llei de L’Economia Social i Solidària (Llei ESS). Els ens locals han de poder opinar i participar-hi”.

“Volem una xarxa que sigui útil i ajudi als municipis petits compartint coneixements. Molts tenim la sensibilitat per fer política local d’ESS però ens falten els continguts”, segons Jordi Estiarte, alcalde de Bellpuig, un dels 39 municipis que forma part de la xarxa.

L’associació XMESS es va constituir el 17 de maig de 2017 amb l’objectiu de promoure, reforçar i consolidar aquest model socioeconòmic alternatiu i transformador al territori.

Comissió Executiva de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *